Kunst: Zaailing van de beuk

juni 22, 2017 hattem No comments exist
‘(Natuurlijke) logica', de zaailing van de Beuk
‘(Natuurlijke) logica’, de zaailing van de Beuk

De Zaailingen van de beuk 33x vergroot

Bij het koetshuis het Oud Bouwhuis op Landgoed Frieswijk staan de “Zaailingen van de beuk” die te zien waren tijdens de kunstfietsroute ‘Van hier tot ginder’ op het kampeerterreintje bij Okkenbroek. Ieder jaar wordt door het dorp Okkenbroek, gelegen in de gemeente Deventer, in juni een kunstfietsroute georganiseerd die goed bezocht wordt. Naast kunstwerken zijn er tijdens het weekend ook voorstellingen.

‘(Natuurlijke) logica’, de Zaailing van de Beuk

De talrijke zaailingen van de beukbomen in het voorjaar van 2017 vormt de inspiratie voor dit werk. 2016 was rijk aan beukennootjes en in het vroege voorjaar van 2017 stonden er talloze zaailingen.

Onderzoek de natuurlijke processen en je komt er al vrij snel achter dat daar een natuurlijke logica achter schuilgaat. Dat moet ook wel, anders overleef je ‘t niet als ‘zaailing Beuk’. De stevige steel duwt zich uit de aarde omhoog en de eerste bladeren vormen bijna een perfecte cirkel, terwijl de twee volgende blaadjes meer de vorm hebben van een beukenblad.

Abstracte vormen
Om er onderdoor te kunnen lopen is de zaailing 33x vergroot. Door consequent het materiaal van ijzer door te voeren beleef je de abstracte kant van de zaailing: het stevige steeltje en de kwetsbare eerste blaadjes die wiegen in de wind.

Dit werk is gemaakt door Coralien van Hattem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *